Resepi ini diberi oleh Pn Hjh Siti Zaleha dari SriWangi setahun yang lalu. Kuih Bakar Pandan menjadi pilihan Pn Hjh Siti Zaleha untuk dibawa ke majlis makan-makan. Resepi asalnya dari Azie Kitchen. Aku menggunakan baki daun pandan yang dibawa dari Malaysia yang sudah hampir kering. Alhamdulillah, hasilnya begitu memuaskan. Lembut dan tersangatlah wangi.
Bismillahirrahmanirrahim
Resepi Kuih Bakar Pandan.
Bahan2:
1 cawan tepung gandum
1 cawan gula
1 cawan air pandan
1 cawan santan
1 cawan susu cair
3 biji telur
Sedikit pewarna hijau
Sedikit bijan
Cara Membuatnya:
1. Masukkan semua bahan ke dalam blender kecuali bijan. Mesin
sehingga sebati.
2.Sapukan loyang dengan sedikit minyak dan tuangkan bahan tadi
3.Bakar selama 1 jam pada suhu 180 C.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan