Kesempatan berada di tanah air kami gunakan untuk nikmati hidangan yang menjadi kegemaran kami. Terdapat juga penemuan baru misalnya kedai nasi kerabu yang terletak di PKNS, Shah Alam dan Restoran Zam Zam di Kuantan.
|
Nasi Kerabu Udang Galah di PKNS Shah Alam |
|
Kebab di Restoran Zam Zam, Kuantan. Rasa setanding dengan Kebab di kedai Turki Di Riyadh dengan rotinya yang lembut. Cuma kurang dari segi salad. |
Seterusnya kedai yang biasa kami kunjungi.
|
Nasi Dagang Ikan Tongkol di Belanga , Mid Valley. |
|
Restoran Saba yang sangat diminati - tetap dicari. |
|
Pekena Nasi Biryani di Restoran Insaf. Terasa lapar ketika membeli belah sekitar Jalan TAR. |
|
Tomyam putih di Ana Ikan Bakar Petai, Kuantan. |
|
Ikan Bakar Petai di Ana Ikan Bakar Perai |
|
Cucur Udang di Alor Gajah , Melaka. Puluhan tahun sudah....rasa tetap sama. |
Sesuatu yang menarik perhatian di mana kelihatan semakin banyak restoran bercirikan masakan khas Cina Muslim. Misalnya di BTHO kami sempat merasa masakan di Hj Sharin Low Grand Restaurant. Aku juga sempat dibawa oleh rakan lama Pn Hjh Norlailah makan-makan di HOMST di Prima Saujana, Kajang. Layanannya baik dan cepat, makanannya sedap dan harga agak berpatutan. Sayang sekali aku terlupa untuk mengambil gambar.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan