Sayur bendi goreng untuk makan malam yang ringkas dan mudah disediakan. Dimakan sewaktu masih panas, boleh tambah nasi dibuatnya.
Resipi Sayur Bendi Goreng
Bahan-bahan:
15-20 sayur bendi dihiris nipis
1 biji bawang besar dihiris
2 ulas bawang putih dihiris
Sedikit minyak masak
Sedikit serbuk lada hitam
1 biji telur
1 biji cili merah atau cili padi
Garam secukupnya.
Cara Membuatnya:
1.Panaskan minyak dalam kuali. Masukkan bawang besar dan bawang putih, kacau hingga garing.
2.Masukkan cili yang dihiris, diikuti dengan sayur bendi. Masukkan sedikit air supaya sayur bendi lembut. Perisakan dengan garam dan lada hitam.
3.Pecahkan telur dan kacau sehingga hampir kering. Siap.
Selamat Mencuba.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan