BismillahirRahmanirRahim
Ini resipi sendiri, tak tahu nak masak apa dengan ikan salmon. Kari dah buat, begitu juga dengan masak kicap. Bakar begitu sahaja pun dah selalu buat. Cuma kali ni KakJee tambah sayur sedikit. Ehh... sedap pula.
Resipi Ikan Salmon Bakar
Bahan-bahan:
2 keping ikan salmon
1/2 batang lobak merah
1/4 biji cili benggala hijau
Sedikit daun ketumbar
1/2 bawang Holland
Cili padi merah
2 ulas bawang putih diketuk
Sedikit serbuk lada hitam
Sedikit minyak zaitun
Garam
Cara Membuatnya:
1.Lumurkan serbuk lada hitam dan garam pada ikan salmon. Perap sekejap.
2.Panaskan minyak zaitun dan masukkan ikan salmon. Biarkan hingga masak di kedua belah.
Angkat.
3.Masukkan lobak merah ke dalam lebihan minyak, masak sehingga lembut. Masukkan pula bawang putih, bawang Holland, cili benggala, cili padi dan daun ketumbar. Masak sehingga lembut. Angkat dan taburkan atas ikan salmon.
4.Hidangkan bersama nasi.
Selamat Mencuba.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan