Disebabkan kami ke Turkiye dengan pakej termasuk tiga kali makan sehari jadi kami tidak langsung mencuba makanan di kedai lain. Sarapan semestinya di hotel jadi makanannya lebih kepada hidangan Barat dan juga tempatan.
Rasanya kami lebih enjoy menikmati hidangan Turkiye sewaktu ke sana pada tahun 2011. Masa tu, kami pergi sendiri. Puas !
Cuma kami tidak berkesempatan menikmati kebabnya dengan hidangan daging yang segar. Namun setiap hari ada nasi yang dihidangkan bersama salad, sup dan roti. Kebanyakan supnya ada kacang jadi kena hati-hati buat mereka yang ada masalah asid urik atau gout. Tapi aku memang suka, semua sup aku tibai. Kadang-kadang tolong habiskan bahagian suami atau Saffura.
Jom sambung lagi.
Hotel Hilton, Bolu.
Sarapan |
Jeruk buah zaitun ni memang kegemaran aku. |
Pilihan sarapan di Bolu |
Suka salad macam ni |
Antara hidangan lunch yang sedap |
Sup yang sedap |
Pide ganti nasi di Istanbul |
Hotel Pullman, Istanbul
Pelbagai halwa |
Pelbagai jenis jeruk |
Turkish Delight |
Suka bekas kecil tu, memang ada kat semua hotel. |
Jenuh pilih cheese |
Hidangan terakhir di Istanbul. makan ikan bakar di restoran terapung. |
Sedap sambal pencicahnya,. |
Teh Apple ni memang sedap dan dihidang di kedai-kedai yang kami singgah. |
Malam terakhir kami dibawa ke Dataran Taksim, ya Allah padat dengan manusia.
Tengok jelah, kena beratur panjang. |
Kunafe paling popular di Istanbul |
Pengasasnya...ramai betul yang menanti giliran. |
Kami juga ke Spice Bazaar pada hari teakhir di Istanbul. Terliur habis!
Aku beli kulit kayu manis dan teh. |
Beli yang kotak je |
Aduhai sedapnya |
Ehhmmm |
Sedap tak terkata |
Gerai Kunafe di luar bangunan Spice Bazaar |
Manisan yang manis-manis. |
Memang terliur |
Musim apple di Cappodocia. |
Tiada ulasan:
Catat Ulasan