BismillahirRahmanirRahim
Gambar resipi kali ini agak istimewa kerana props yang KakJee gunakan adalah kenangan yang dibeli ketika melawat Jepun pada tahun 1992. Sudah lama ianya berada di dalam almari kecuali cerek yang digunakan setiap hari.
Sewaktu belajar kursus fotografi, KakJee tak sempat membeli props jadi apa yang ada sahaja KakJee gunakan.
KakJee kongsikan resipi Sup Oat Cendawan yang menjadi pilihan hidangan makan malam jika tidak mahu makan nasi. Diet lah kononnya. Mudah disediakan dan enak rasanya.
Resipi Sup Oat Cendawan
Bahan2:
1 senduk kecil oat (Whole Rolled Oats) jenama Quaker
1 cawan susu segar
3-4 cendawan segar dipotong kecil
sedikit lada hitam
Sedikit garam
Sedikit serbuk parsley
1 sudu besar tepung gandum
Air.
Cara Membuatnya:
1.Masak oat bersama air sehingga agak lembut.
2.Masukkan susu, cendawan, garam, serbuk parsley dan lada hitam. Masak sehingga cendawan lembut.
3.Bancuh tepung gandum dengan air. Masukkan ke dalam sup sambil dikacau sehingga sup menjadi pekat.
Selamat Mencuba
Tiada ulasan:
Catat Ulasan